Processen2019-05-20T12:49:46+00:00

HVAD FÅR MAN NÅR MAN KOMBINERER EN PASSION FOR TE MED EN PASSION FOR HAMPPLANTEN? DUTCH HARVEST HEMP TEA!

Sådan laves teen

Hampeplanterne, som vi producerer teen af, er dyrket i Groningen. Der bliver sået i starten af maj måned. Ved midten af august er planterne op til 3 meter høje og klar til høst. Så kommer landmanden Albert Dun med sin gigantiske maskine der skiller bladene fra de andre brugbare dele af planten. Efter høsten tørrer vi bladene klipper dem forsigtigt så de kan være i et teæg eller et filter. Derefter blander vi de tre varianter. Endelig bliver teen transporteret til en social økonomisk virksomhed der pakker teen i bæredygtige poser.

Bæredygtig og økologisk (uden Ø-mærket)

Vores hamp er fuldstændig bæredygtig og økologisk dyrket. Det er faktisk ikke så svært, fordi hamp gror udmærket uden kunstgødning og har ikke brug for pesticider eller andre kemikalier. Planten vokser så hurtigt at den overhæler ukrudt. Desuden er hampplanten ikke attraktiv for insekter på grund af hendes lugt!

Når det så er sagt, bærer Dutch Harvest endnu ikke økologimærket. Det skyldes, at det er en lang og dyr process at ansøge og blive certificeret. Hvis vi sælger nok te det første år, overvejer vi at ansøge om det officielle økologiske kvalitetsmærke næste år.

Dutch-Harvest-Hemp-tea-packaging

Indpakning i bæredygtige rå materialer

Når det kom til indpakning af produkterne stod vi overfor dilemmaet om at teen både skal være godt beskyttet og indpakningen skal være af bæredygtige materialer. Efter lang tids søgen fandt vi et par virksomheder der ville tage udfordringen op. Med mottoet ‘nature knows no waste’ laver PaperWise papir af landbrugsaffald. Det betyder at den har et betydeligt mindre eco-footprint end FSC og genbrugspapir. På denne måde kan vi lade træerne stå. Der skal dog også plastik til at holde teen lufttæt. Denne opgave løste Bio4Pack, som leverer plastik der er lavet af cellulose.

Pakket og klar på en socialøkonomisk virksomhed

Så er vi nået til indpakningen af den skønne te! Vi har valgt at samarbejde med en socialøkonomisk virksomhed som heldigvis er specialiseret i netop dette. Hver medarbejder yder sin højeste opmærksomhed og præcision når de vejer og pakker hampeteen. Arbejdsstedet lever op til alle krav om fødevaresikkerhed og er HACCP, så vi er sikre på at det foregår i et rent miljø.